IP Italiana Petroli дарение на училищен мини бус

Отново на училище

В Риети пристига микробусът! Микробус дарен от Италианският Червен Кръст, в сътрудничество с IP Italiana Petroli.

На 27 януари 2021 Италианският Червен Кръст, в сътрудничество с IP Italiana Petroli достави микробус, предназначен за нуждите на средното училище Луиджи ди Савоя в Риети. Микробусът ще бъде ползван от учениците, за да могат да посещават лабораторните занятия на училището, което предлага практически занимания по специалността „земеделие“.

Дарението идва в особено труден период за децата, които са засегнати от ограниченията за придвижване, наложени от пандемията. Ситуацията с COVID-19 в момента е още по-критична за децата от училището, тъй като регионът на Риети беше сред сериозно засегнатите от земетресението през 2016г. и към днешна дата все още се опитва да се възстанови – след земетресението децата все още учат на двойни смени, поради липсата на достатъчно класни стаи, които дори и при разредения режим на обучение наложен от  COVID-19, често поемат твърде много ученици.

Доставката на превозното средство се извърши в присъствието на Мила Бракети Перети, президент на Италианският Червен кръст и представители на училището Стефания Сантарели и Мария Рита Питони.

Микробусчето е помощ днес, която ще позволи на учениците да рестартират безопасно утре:  през следващите години то ще се ползва, за да се обезпечи участието на учениците в лабораторните практики.

Scroll to Top