IP Pontiax LS

МАСЛО ЗА САМОЗАКЛЮЧВАЩ ДИФЕРЕНЦИАЛ

IP Pontiax LS е специален смазочен продукт, предназначен за употреба в зъбни предавки, с модифицирани EP (Extreme Pressure) характеристики. Маслото е особенно подходящо за смазване в диференциали с ограничено приплъзване (LS Limited Slip) и хипоидни зъбни предавки, подложени на високи динамични натоварвания при висока скорост на приплъзване между зъбите и висока работна температура. Смазочният продукт е подходящ за смазване в трансмисии, за които производителят препоръчва масла, които притежават свойства не позволяващи слепване и приплъзване.

Специален смазочен продукт, предназначен за употреба в зъбни предавки, с модифицирани EP характеристики. Маслото е особенно подходящо за смазване в диференциали с ограничено приплъзване (LS Limited Slip) и хипоидни зъбни предавки, подложени на високи натоварвания при висока скорост на приплъзване между зъбите и висока работна температура.

Масло за диференциал с ограничено приплъзване

IP Pontiax LS 85W90

IP Pontiax LS притежава следните типични характеристики :
  • Високият клас EP присадки гарантира непрекъснатост на масления филм дори в случаите на зъбни предавки работещи при тежки експлоатационни условия като големи динамични и моментни/шокови натоварвания и много високи скорости на приплъзване между зъбите в предавката.
  • Присадките, предотвратяващи слепване и приплъзване, модифицират коефициента на триене за да предпазят от появата на вибрации и чукане в съединителния механизъм на диференциалите с ограничено приплъзване и в мокрите спирачки използвани в силовите трансмисии (селскостопански трактори).
  • Смазочният продукт не е корозивен към стомана, мед и други метали и сплави като в добавка неговите антикорозионни свойства ефективно предпазват от поява на ръжда по зъбните предавки и в лагерите, дори и при наличие на влага, гарантирайки първокласното експлоатационно състояние на всички компоненти.

Спецификации:

  • API GL–5
  • Ford M2C 154A, M2C 105A

Одобрения:

  • ZF TE–ML 05C, 07A, 12C, 16E, 21C
  • US Army MIL-L-2105D
Масло за самозаключващи диференциали IP Pontiax LS 85W90